Hogyan tudsz vásárolni a PC Egyszeregy webshopban

Ebben a videóban egy régebbi kampány oldal segítségével azt mutatom be, hogyan tudsz vásárolni a PC Egyszeregy.hu webshopjábanMilyen fizetési lehetőségeket használhatsz. 

Hang vezérelt írás PC-, tabletten, telefonon…

A videóból megtudhatod, hogyan használd a hang vezérelt írást PC-n, tabletten, telefonon. Mire jó ez, és hogyan tudod a Google Drive segítségével valós időben szinkronizálni az így létrehozott dokumentumaidat a különböző eszközeid között.

TotalCommander tippek trükkök

Ebben a videóban egy egyszerű TotalCommander tippet osztok meg veled. Ha a programod nincs regisztrálva, akkor minden indításkor a TotalCommander feldob egy kis panelt, amiben három gomb közül kell egyre kattintani a program használatba vételéhez.

 

Ebben a tippben megmutatom hogyan érd el, hogy ne jelenjen meg ez a panel néhány esetben.

A merevlemez utólagos partícionálása.

Ha előretelepített Windows 10-zel vásárolsz számítógépet, laptopot gyakran előfordul, hogy a merevlemez, csak egyetlen partíciót tartalmaz.

Ennek a partíciónak az utólagos kétfelé osztása, nem bonyolult feladat, de odafigyelést igényel. Soha nem szabad elfelejtened, hogy ha már használtad a gépet és kerültek fel saját dokumentumok, képek stb. Akkor mindenképp készíts a dokumentumaidról biztonsági mentést. Mielőtt belevágsz a partíció felosztásához. Természetesen ezen felül is sok hasznos információt ismerhetsz meg, ebből a videóból.

 

Az Avast vírusírtó telepítése

2018-ban az av-comparatives.org vírus labor tesztjein folyamatosan az első helyen végez. Van magyar nyelvi támogatása, és ingyenes. Már az ingyenes változata is maga mögé utasít sok más jól ismert antivírus szoftvert.

Töltsd le itt 2018-19 legjobb nigyenes vírusírtóját

Ha a fizetős verziót választod, akkor pedig az egyik leg jobb virus kergető programot tudhatod magadénak. 

 

A “Hosts” fájl használata

hosts fájl, minden Windowst futtató számítógépenés sok más, például Linux, Mac OS X, Android stb. operációs rendszer alatt megtalálható. Ennek a fájlnak a feladata az IP címek és hosztnevek egymáshoz rendelése.

Az internet hőskorában a hálózatra kapcsolódó számítógépeknek egy a Stanford Research Institute SRI (Stanford kutatóintézet) -ben elhelyezett központi szerverről kellett letölteniük a HOSTS.TXT fájlt, ami tartalmazta az IP címek és hosztnevek egymáshoz rendelését.

Ha teljes képernyősre váltasz jobban látszik minden.

Automata kép előnézet a Total Commanderben

Sok képet tárolsz a számítógépeden. Esetleg csak szeretsz fényképezni. Vagy a munkád, a hobbid a fotózás, akkor ennek a videónak igazán nagy hasznát veszed majd. Ezzel a beállítással elérheted, hogy amikor a Total Commanderrel belépsz egy képeket tartalmazó mappába. Akkor a program automatikusan a képek miniatűrjeit mutatja neked, ezzel le egyszerűsítve a képek rendezését, válogatását.

A tipp forrása: https://www.totalcommander.hu

Hasznosnak találtad ezt a videót, szeretnél több ilyen praktikus tippet, szeretnéd könnyebben kezelni a Total Commandert? Neked készítettem a Total Commander tanfolyamot. Kattints ide a tanfolyammal kapcsolatos infókért.

Egy zsaroló és egy adathalász levél elemzése

Mintha csak megérezték volna. Percekkel azelőtt, hogy kiküldtem a listára és megjelent a “10 sokkoló tény a számítógépes vírusokról” cikk, előtte kaptam két csodás un: zsaroló levelet. És egy Telenor levélnek álcázott adathalász levelet. 

Most először örültem ezeknek a leveleknek, hiszen azonnal megszületett a döntés, csinálok egy videót, amiben bemutatom mire figyelj és vigyázz, ha te is kapsz ilyen leveleket.

A cikket a vírusokról itt találod:  10 sokkoló tény a számítógépes vírusokról

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás