A “Hosts” fájl használata

hosts fájl, minden Windowst futtató számítógépenés sok más, például Linux, Mac OS X, Android stb. operációs rendszer alatt megtalálható. Ennek a fájlnak a feladata az IP címek és hosztnevek egymáshoz rendelése.

Az internet hőskorában a hálózatra kapcsolódó számítógépeknek egy a Stanford Research Institute SRI (Stanford kutatóintézet) -ben elhelyezett központi szerverről kellett letölteniük a HOSTS.TXT fájlt, ami tartalmazta az IP címek és hosztnevek egymáshoz rendelését.

Ha teljes képernyősre váltasz jobban látszik minden.

Automata kép előnézet a Total Commanderben

Sok képet tárolsz a számítógépeden. Esetleg csak szeretsz fényképezni. Vagy a munkád, a hobbid a fotózás, akkor ennek a videónak igazán nagy hasznát veszed majd. Ezzel a beállítással elérheted, hogy amikor a Total Commanderrel belépsz egy képeket tartalmazó mappába. Akkor a program automatikusan a képek miniatűrjeit mutatja neked, ezzel le egyszerűsítve a képek rendezését, válogatását.

A tipp forrása: https://www.totalcommander.hu

Hasznosnak találtad ezt a videót, szeretnél több ilyen praktikus tippet, szeretnéd könnyebben kezelni a Total Commandert? Neked készítettem a Total Commander tanfolyamot. Kattints ide a tanfolyammal kapcsolatos infókért.

Egy zsaroló és egy adathalász levél elemzése

Mintha csak megérezték volna. Percekkel azelőtt, hogy kiküldtem a listára és megjelent a “10 sokkoló tény a számítógépes vírusokról” cikk, előtte kaptam két csodás un: zsaroló levelet. És egy Telenor levélnek álcázott adathalász levelet. 

Most először örültem ezeknek a leveleknek, hiszen azonnal megszületett a döntés, csinálok egy videót, amiben bemutatom mire figyelj és vigyázz, ha te is kapsz ilyen leveleket.

A cikket a vírusokról itt találod:  10 sokkoló tény a számítógépes vírusokról

Pin It on Pinterest

Share This