A felhő tárhelyekről röviden és… egy ingyenes óriás tárhely bemutatása.

Ebben a videóban egy szuper jó és olcsó felhőtárhelyet mutatok be neked amelyre az egyik kedves olvasóm hívta fel a figyelmem.

 

A TeraBox segítségével körülbelül 4 00 000 fotót, 50000 videofájlt vagy több millió dokumentumoldalt tárolhatsz. Biztonságos helyet biztosít minden fájlnak és tárhelynek. Megakadályozza az adatok ellopását. Nyugodtan készíthetsz biztonsági másolatot, szinkronizálhatod, és megoszthatod fontos tartalmaid.)

A TeamViewer QuickSupport program letöltése és indítása.

Az azonnali segítség nyújtás támogatására készült, kis méretű program. Nem kell telepíteni, rendszergazdai jogosultságokat sem kér. Egyszerűen töltsd le, kattints rá duplán, és küldd el a program által generált azonosítót és jelszót a segítséget nyújtó partnerednek.

Ide kattintva a letöltési oldalra érkezel: TeamViewer letöltési oldala

Egy fájl vagy mappa átnevezése a Total Commanderben a “Shift+F6” helyett az “F2” billentyűvel.

Ebben a videóban egy Total Commander tippet hoztam neked. Ha használod a fájlkezelőt, akkor biztosan neked is feltűnt, hogy  egy fájl vagy mappa átnevezésére az “F2” billentyűt használjuk. Addig ezt a Total Commanderben a “SHIFT+F6” billentyű kombináció segítségével érheted el.

 

Ami lássuk be sokkal kényelmetlenebb megoldás, de…
A megoldás a videóban.
Hasznosnak találtad ezt a videót, szeretnéd könnyebben kezelni a Total Commandert? Neked készítettem a Total Commander tanfolyamot. Kattints ide és jelentkezz a tanfolyamra. Most akár 50% kedvezménnyel. (több tanfolyam egyidejű vásárlása esetén.)

Levelek szűrése, és mappákba helyezése különböző kiszolgálókon.

A videóban megmutatom, hogy egy számodra fontos levelet, és annak küldőjét hogyan tudod megjelölni, annak érdekében, hogy ne kerüljön a Spam mappába. És hogyan helyezheted a beérkező leveleket automatikusan egy külön mappába.

A különböző kiszolgálókat ezektől az időpontoktól láthatod a videóban.

  • Gmail: 0:41-től
  • Freemail: 3:07 -től
  • Citromail: 5:13-tól
  • Thunderbird: 7:20-tól

Hogyan tudsz vásárolni a PC Egyszeregy webshopban

Ebben a videóban egy régebbi kampány oldal segítségével azt mutatom be, hogyan tudsz vásárolni a PC Egyszeregy.hu webshopjábanMilyen fizetési lehetőségeket használhatsz. 

Hang vezérelt írás PC-, tabletten, telefonon…

A videóból megtudhatod, hogyan használd a hang vezérelt írást PC-n, tabletten, telefonon. Mire jó ez, és hogyan tudod a Google Drive segítségével valós időben szinkronizálni az így létrehozott dokumentumaidat a különböző eszközeid között.

TotalCommander tippek trükkök

Ebben a videóban egy egyszerű TotalCommander tippet osztok meg veled. Ha a programod nincs regisztrálva, akkor minden indításkor a TotalCommander feldob egy kis panelt, amiben három gomb közül kell egyre kattintani a program használatba vételéhez.

 

Ebben a tippben megmutatom hogyan érd el, hogy ne jelenjen meg ez a panel néhány esetben.

A merevlemez utólagos partícionálása.

Ha előretelepített Windows 10-zel vásárolsz számítógépet, laptopot gyakran előfordul, hogy a merevlemez, csak egyetlen partíciót tartalmaz.

Ennek a partíciónak az utólagos kétfelé osztása, nem bonyolult feladat, de odafigyelést igényel. Soha nem szabad elfelejtened, hogy ha már használtad a gépet és kerültek fel saját dokumentumok, képek stb. Akkor mindenképp készíts a dokumentumaidról biztonsági mentést. Mielőtt belevágsz a partíció felosztásához. Természetesen ezen felül is sok hasznos információt ismerhetsz meg, ebből a videóból.

 

Az Avast vírusírtó telepítése

2018-ban az av-comparatives.org vírus labor tesztjein folyamatosan az első helyen végez. Van magyar nyelvi támogatása, és ingyenes. Már az ingyenes változata is maga mögé utasít sok más jól ismert antivírus szoftvert.

Töltsd le itt 2018-19 legjobb nigyenes vírusírtóját

Ha a fizetős verziót választod, akkor pedig az egyik leg jobb virus kergető programot tudhatod magadénak. 

 

A “Hosts” fájl használata

hosts fájl, minden Windowst futtató számítógépenés sok más, például Linux, Mac OS X, Android stb. operációs rendszer alatt megtalálható. Ennek a fájlnak a feladata az IP címek és hosztnevek egymáshoz rendelése.

Az internet hőskorában a hálózatra kapcsolódó számítógépeknek egy a Stanford Research Institute SRI (Stanford kutatóintézet) -ben elhelyezett központi szerverről kellett letölteniük a HOSTS.TXT fájlt, ami tartalmazta az IP címek és hosztnevek egymáshoz rendelését.

Ha teljes képernyősre váltasz jobban látszik minden.

Automata kép előnézet a Total Commanderben

Sok képet tárolsz a számítógépeden. Esetleg csak szeretsz fényképezni. Vagy a munkád, a hobbid a fotózás, akkor ennek a videónak igazán nagy hasznát veszed majd. Ezzel a beállítással elérheted, hogy amikor a Total Commanderrel belépsz egy képeket tartalmazó mappába. Akkor a program automatikusan a képek miniatűrjeit mutatja neked, ezzel le egyszerűsítve a képek rendezését, válogatását.

A tipp forrása: https://www.totalcommander.hu

Hasznosnak találtad ezt a videót, szeretnél több ilyen praktikus tippet, szeretnéd könnyebben kezelni a Total Commandert? Neked készítettem a Total Commander tanfolyamot. Kattints ide a tanfolyammal kapcsolatos infókért.

Egy zsaroló és egy adathalász levél elemzése

Mintha csak megérezték volna. Percekkel azelőtt, hogy kiküldtem a listára és megjelent a “10 sokkoló tény a számítógépes vírusokról” cikk, előtte kaptam két csodás un: zsaroló levelet. És egy Telenor levélnek álcázott adathalász levelet. 

Most először örültem ezeknek a leveleknek, hiszen azonnal megszületett a döntés, csinálok egy videót, amiben bemutatom mire figyelj és vigyázz, ha te is kapsz ilyen leveleket.

A cikket a vírusokról itt találod:  10 sokkoló tény a számítógépes vírusokról

Pin It on Pinterest

Share This