Kérlek, hogy most az egyszer, mindenképp halgasd meg a hangfelvételt vagy olvasd el ezt a bejegyzést. Még akkor is ha nagyon unalmasnak találod így képek nélkül. 

Nagyjából 15 perc az olvasási idő, ha pedig meghallgatod 13 perc az egész. Kérlek szánj ennyi időt arra, hogy megtudd miről is szól ez a cikk. Utána pedig feltétlen számítok a segítségedre. Ne feledd a döntés a tied, de arra is gondolj, hogy te is lehetsz abban a helyzetben, hogy szükséged lesz némi támogatásra.

Sokat gondolkodtam, mi is lenne a helyes megoldás a mostani vészterhes időkben. Igen, vészterhes időt írtam, de kérlek ne ess pánikba, az nem vezet sehova.

Nem a vírus egészségügyi vonatkozásával szeretnék most foglalkozni, ezt megteszik helyettem az orvosok. Az pedig már mindenkinek a józan eszére bízom, hogy mit fogad meg az orvosok tanácsaiból.

Sokkal inkább a járvány okozta gazdasági károk, amik érdekelnek, és ennek fényében írtam ezt a cikket. A kialakult helyzetben nem csak neked, hanem sok más nehézségekkel küzdő embernek is szeretnék segíteni. Ehhez kérem a te segítségedet is. De erről majd a cikk végén.

Percekkel ezelőtt olvastam Braskó Csaba nagyon jó cikkét, a szemléletfejlesztés.hu oldalon, nagyon alaposan leírja a jelen helyzetet, és hogy mi várható. A cikk végére kiteszek egy linket, de mielőtt elmész, kérlek olvasd végig ez az írást, ez most nagyon fontos mindannyiunknak.

A lenti adatokat is a szemléletfejlesztés.hu oldalról vettem át.

Az elemzők és az elemzések szerint az, hogy most egy hónap alatt 28 %-os visszaesés történt a nemzetközi tőzsde indexben, az nagyon komoly bajt mutat. Többen is bizton állítják, hogy sokkal nagyobb lesz a recesszió, mint az 2008-ban volt. Akkor 49%-os vissza esés történt. Az 1929-es nagy gazdasági világválság pedig 89% -on tetőzött, ám ehhez három évre volt szükség.

Szóval ez a járvány óriási károkat okoz a gazdaságnak, és még csak nem is látjuk, hogy hol a vége. A nagy cégek feltehetően képesek lesznek túlvészelni, a leállásból fakadó vesztességeiket. De nagyon sok vállalkozás, és nem kétséges, hogy a kisebbek, a kisebb tartalékkal rendelkezők bizony csődbe mennek.

Ez pedig hatalmas munkanélküliséget hoz magával, 2008-ban közel 200 000 ember vesztette el a munkáját, ami 35%-os növekedést jelentett. Most még csak megjósolni sem tudjuk mekkora lesz ez a szám.

De miért is mondom ezt?

Mert ahhoz, hogy túl tudj élni, neked is bizakodva kell a jövőbe tekintened, és nem csak a Corona vírust kell legyőzni.

Hanem egy sokkal alattomosabb, majdnem mindenkire rátelepedő lelki vírust is, ahogy Braskó Csaba írja. Ezek a hazudozás, másra mutogatás, egymás lenézése, sértegetés, becsapás, szorongás, bizalmatlanság, reménytelenség, és félelem a válságtól.

És ha figyeled a híradásokat, már most megjelentek a tiszteségtelen vámszedők, a csalók, akik egy egyszerű maszkot képesek több ezer forintér árusítani, akik a hús árát duplájára emelik, akik sorra lopják meg az időseinket, azt hazudva, hogy az egészségügy megbízásából érkeztek.

Bízom benne, hogy ezek az emberek, mielőbb megkapják méltó büntetésüket.

Joggal kérdezheted, hogyan nézz bizakodva a jövőbe, ha ennyire feketén festem le a helyzetet.

Azt már régen tudjuk, hogy a változásból, ha jól akarunk kijönni, akkor alkalmazkodni, tanulni kell. A mostani helyzet pedig szinte tálcán kínálja ezt a lehetőséget.

A legfontosabb jelszó most, a „Maradj otthon” ez pedig azt jelenti, hogy nagyon sok idő szabadul fel, amit most tanulásra, a jövő felépítésére tudsz fordítani.

Ha te is abba a csoportba tartozol, akiknek rövidesen csődbe megy a munkahelye, és elveszti a munkáját. Akkor most rajtad a sor, csüggedés helyet állj a sarkadra, és mérd fel mit tehetnél hasznosat a környezetedért, a társadalomért, mi az, amihez értesz, amit szívesen csinálnál. És kezd el tervezni, a jövőt.

Miben tudok én segíteni neked?

Ha a tervezés során rájössz, hogy szükséged lenne egy weboldalra, egy webáruházra, egy online oktatási megoldásra, vagy csak számítástechnikai tudásra akkor tudok neked segíteni. Akár úgy, hogy elkészítem neked a weboldalad, a webáruházad, vagy az oktatási oldalad, ha pedig magad szeretnéd mindezt létrehozni, akkor megtanítalak arra, hogyan csináld, és hogyan használd.

Nagyon extrém esetben, még számítógépet (laptopot) is tudok neked kölcsönözni, bár, ha nem használtál még korábban ilyen gépet, akkor tényleg oda kell tenned magad, hogy mindent megtanulj.

Azt is tudnod kell, hogy csak akkor lesz sikeres a vállalásod, ha te is mindent megteszel érte, amit kell. Itt most nincs idő halogatásra, hogy majd ekkor meg majd akkor, ha…

Szóval, ha tudod magadról, hogy eleve így állsz dolgokhoz, és nem is akarsz ezen változtatni, akkor nem én vagyok a te embered. Így nem fogunk tudni együtt dolgozni.

Ellenkező esetben viszont én is mindent megteszek, hogy sikeres legyen, amit kitaláltál, megálmodtál.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül az mellett sem, hogy ezek a dolgok anyagi ráfordítást is igényelnek. Lesznek olyan költségek, amit csak egyszer kell kifizetned, és lesznek havonta, évente visszatérő költségeid, persze ez utóbbiakat már az új munkád bevételeiből tudod majd finanszírozni.

Azt is vedd számításba, hogy én sem dolgozom teljesen ingyen, bár erről még írok pár sort, mert olyat találtam ki, ami neked is tetszeni fog, ha te is szeretsz segíteni másoknak, és az önzetlenség a legnagyobb erényed.

Ha követsz egy ideje akkor azt is tudod, hogy eddig nem ebből a munkából éltem. Az online oktatás, a weboldal építés, egyfajta hobbi vállalkozás volt.

Viszont a korábbi munkám során emberekkel kellett találkoznom, ki kellet mennem az utcára, és manapság ez igen veszélyes. Így el kellet gondolkodnom, hogy vállalom-e az ódiumát egy megbetegedésnek, és a vele járó harcnak, az esetleges elmúlásról már nem is beszélve.

Vagy megfogadom a tanácsot, és felelősséggel gondolkodva, inkább otthon maradok.

A döntést meghoztam…

Vállalom a nehézségeket, és nem megyek emberek közé, csak akkor, ha létfontosságú és feltétlen muszáj.

Jó érzés tudni, hogy ezzel a döntéssel máris több tíz embernek segítettem, akik nem kapják el tőlem a vírust, ha netán én már hordoznám. (nyugi egyelőre nem tudok róla)

Azt tudnod kell, hogy nagyon nehéz döntés volt, hiszen a hobbi vállalkozás, eddig még nem volt képes arra, hogy fentartsam vele magam, és a családom.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy azzal, ha itthon maradok, sok-sok költséget megspórolok. Nem kell mindennap autóval közlekednem, így kevesebb lesz a benzin és szerviz költségem. A megváltozott munka, sokkal kevesebb energia elégetését kívánja, így azok a kiadások is lejjebb kúsznak hamarosan.

Minden más pedig már adva van, ami kell a munkához, így különösebb költségeim sem lesznek.

Ezért most bátran, be merek vállalni olyat, ami talán senkinél nem szokványos…

Le tudok, és merek mondani a bevételeim egy igen jelentős részéről azért, hogy akár neked is segítsek ezzel. Persze ez nem azt jelenti, hogy hatalmas kedvezményeket adok, a már meglévő tanfolyamokra, vagy a most megrendelt weboldalak, webshopok munkadíjából.

Ezzel maximum neked segítenék, ez sem utolsó szempont. De jobbat találtam ki, és ez az, ami tetszeni fog neked is, ha megérted a lényegét.

Azt tudom, hogy a levelet, ami erre az oldalra hozott 1500 olvasómnak küldtem el.

Azt is tudom, hogy nekem mekkora összegre van szükségem, hogy tovább vigyem, amibe bele kezdtem.

A jelenlegi webáruházamban kapható tanfolyamok, e-könyvek, tudásanyagok átlag ára kb. 6300-6500 Ft, ez átlag, van jóval olcsóbb és van drágább is. a teljes, mindent tartalmazó, Mindent bele csomag pedig 49900 Ft

Egy új weboldalt, webáruházzal, vagy online oktatási felülettel, most kivételesen elkészítek, 60 000 Ft-munkadíjért.

Ok, de mi ebben a jó neked, kérdezheted?

Nos te megkapod az oktatást, az e-könyvet, vagy a weboldalt, webáruházat, online oktató felületet.

Ez neked már egy nyereséges üzlet.

Nekem is nyereséges, hiszen kapok fizetséget a munkámért.

És most jön a csavar, ahogy fentebb írtam, le tudok, és merek mondani, a jövedelmem egy jelentős részéről.

Ezzel pedig a harmadik fél fog jól járni, azok, akiknek most talán a legnagyobb szüksége van a támogatásra. 

Úgy döntöttem, hogy most 2020 március 22.-től, mindaddig amig tart ez a nehéz helyzet a teljes forgalom, tehát a webshopomban keletkezett bevételem, valamint az egyedileg megrendelt weboldalak, webshopok, oktatási oldalak munkadíjának 60-98% át, a rászorulók megsegítésére fordítom.

Mitől függ, hogy 60% vagy 80% esetleg 90-98% lesz ez. Ez csak rajtad áll. Ha te vásárolsz, tanfolyamot, e-könyvet, rendelsz weboldal készítést vagy webshopot akkor máris eggyel nagyobb az esély a magasabb támogatásra.  

Ha úgy döntesz, hogy nem érdekel téged ez, és nem vásárolsz vagy rendelsz, és a bevételünk 500 000 Ft, vagy az alatt marad, akkor ennek a bevételnek a 60%-a jut valakiknek a megsegítésére. Ám ha a te segítségeddel elérjük az 1 millió forintot, akkor már 75% a támogatás, 2,5 millió forint forgalomtól már lemondok a 90%-ról.

Ha pedig előállna az a csodás eset, hogy mindenki, tehát mind az 1500 olvasóm hajlandó elkölteni 6700 Ft-ot, havonta akkor a teljes bevétel 98%-át jótékony célra fordítom.

Nyugodtan számolj utána…

Ez bizony 9 849 000 Ft lenne. Ezért bizony már két lélegeztető gép is beszerezhető akár, vagy száznál is több számítógép azoknak a gyerekeknek, akiknek most otthonról kellene tanulni, de nincs meg hozzá a technika, és mennyi éhező, vagy munkanélküli, kis jövedelmű rászorulót segítene át a krízisen, azt már nem is számolom.

A Webáruházban jelenleg nyolc különböző önálló termék, tanfolyam, e-könyv, videó gyűjtemény található. A végső cél, hogy minden olvasó, aki megkapja ezt a levelet, minden hónapban vásároljon legalább egy terméket. Ezzel biztosítva lesz az, hogy az évvégéig tudjuk folytatni ezt a támogatást.

Nagyon fontos, hogy itt mindenkinek valamilyen formában jól kell járni, tehát vásárlás, vagy megrendelés nélküli felajánlásokat, adományokat nem fogadok el. Kizárólag tanfolyam, vagy e-könyv megrendelést, vagy weboldal, webshop, online oktatási felület megrendelést.

Amit viszont szívesen látok, és fogadok, ha a vásárlásodon felül, te is részt veszel ebben a kezdeményezésben, akár csak úgy, hogy segítesz a beszerzésben, vagy a támogatás szét osztásában. Ha támogatsz ötletekkel, hogy kit, kiket, és milyen formában segítsünk. Ezzel kapcsolatban csak annyit kérek, hogy olyat ne írj, hogy te a te vásárlásod támogatásra eső részét egy bizonyos egyháznak vagy intézménynek adod. erre nincs kapacitásunk, hogy mindenkinek a részét, a saját rendelkezése szerint osszuk el.

És még egy fontos dolog…

mielőtt még bárki azzal vádolna, hogy könnyű más kontójára adományozni, mindenki, akinek segítünk, megnézheti a támogatók névsorát, ez lehet a te saját neved, a céged neve, és persze dönthetsz úgy, hogy nem akarod nyilvánosságra hozni, hogy segítettél, akkor nem kerülsz bele a névsorba. Amit egyfajta dicsőség táblaként kiteszek a PC Egyszeregy oldalra. Persze itt kizárólag a név szerepelhet, hogy elkerüljük ezzel a visszaéléseket, vagy kellemetlen zaklatásokat.

Szeretném minél átláthatóbban kezelni ezt a rendszert, ezért mindenki, aki a leg kisebb vásárlással is hozzájárul az akciónkhoz, annak kérésre, bármikor betekintést engedek a havi eladási statisztikába, megnézheti, hogy mekkora összeg megy a támogatásra, az összeg milyen támogatási formában, és kiknek lett átadva, vagy kiknek lett vásárolva belőle, és természetesen azt is közzé teszem, hogy mit vásároltunk.

Nincs más hátra, mint látogass el a webshopomba, rendelj egy tanfolyamot, egyenlítsd ki a vételárát és vágjunk bele, segítsünk azoknak, akiknek most a legnagyobb szüksége van erre.

A webshopot itt találod: https://webshop.pcegyszeregy.hu/uzlet/

Ha pedig weboldalt, saját webáruházat, online oktató felületet szeretnél készíttetni. keress meg e-mailban: info@pcegyszeregy.hu

Braskó Csaba cikkét a szemléletfejlesztés.hu oldalon pedig itt találod: https://szemleletfejlesztes.hu/felelemjarvany

Pin It on Pinterest

Share This